2017. február 3.

Szalagavató

Bartos Edina - osztályfőnök - a következő szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket:

"Tisztelt Diákok, Szülők, Vendégeink és Kedves Kollégáim!
Aki már látott hosszútávfutó versenyt az tudhatja, hogy utolsó kör előtt a futóknak megkongatnak egy harangot és ezzel veszi kezdetét az utolsó 400 méter.
A mai napon iskolánkban megszólal a harang, és kezdetét veszi a hajrá!
Kedves diákok a verseny eddigi szakaszaiban hol rosszabbul, hol jobban teljesítettetek. De a cél látszik. Ott van előttetek.
Talán már egy kicsit elfáradtatok, de az utolsó körben azért még beleadtok mindent, hogy a célban jól szerepeljetek. Ennek a versenynek a mai nap egy fontos állomása. Hiszen ma ünneplünk. Titeket ünneplünk.
Mi, akik most itt vagyunk, bevéssük emlékezetünkbe ezt a napot. Feltűzzük ruhátokra a kék szalagot.
Kedves végzős diákok!
A diákévek alatt annyit papoltunk, annyit magyaráztunk nektek, hogy valószínűleg unjátok a sok szót. Sajnos az élet nem egyszerű nem lehet egyszerűen mindent elmondani. Csak a kezdethez tudunk útravalót adni – Az én útravalóm így szól:
Egyszer mindent elér az ember,
Azt is, mi most még messze cél.
Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el,
S győzelmed lesz a hősi babér.
A mai este legyen a vidámságé és a jókedvé, az elkövetkezendő hetek utolsó 400 méterhez pedig kívánok erőt és kitartást.
Önöknek pedig jó szórakozást!"


2016. december 7.

Eu-s szakképzési hét

Az iskola a helyi és a kistérségi általános iskolásoknak szervezett szakmai ügyességi és sportnapon mutatta be a tanulható szakmákat. A színes sportprogramok és versenyek az iskola iránti érdeklődés felkeltését szolgálták, ehhez kapcsolódóan kaptak képet az iskola belső világáról és a szakember képzésről. És miben mérték össze tudásukat a csapatok, csak izelítőül: perifériák csatlakoztatása, ágyazó verseny, indukált vérnyomásmérés, öltöztetőverseny, röplabda gyógylabdával...stb.2016. november 24.

Diákparlament

A diákparlamenti gyűlésre november 24-én Szombathelyen, a Művészeti Szakközépiskolában került sor. A megye iskoláinak diák képviselői vettek részt rajta. A mi iskolánkat a diákjaink szavazata alapján Budai Fruzsina képviselte. A gyűlés fő célja a diákok érdekeinek meghallgatása és megvalósítása volt. Javaslat javaslatot követett és a diákok rendkívül lelkesek voltak, hogy ők is kifejthetik véleményüket az oktatással kapcsolatban.2016. október 17.

Avató

A gólyaavató lebonyolítását a 10. osztályos tanulók végezték. Az avatottak izgatottan várták, és a feladatokat nagy lelkesedéssel hajtották végre. Az avatás helyszínét, mint minden évben, az iskola tornaterme adta.